Росія та Китай розпочинають військові навчання у Південно-Китайському морі

Росія та Китай розпочинають військові навчання у Південно-Китайському морі

Укрінформ
Російсько-китайські військові маневри «Морська взаємодія-2016» розпочинаються у понеділок, 12 вересня, в акваторії Південно-Китайського моря, вони триватимуть вісім днів.

Про це повідомляє DW.

«Для участі у маневрах у КНР очікується прибуття загону бойових кораблів Тихоокеанського флоту, зокрема, протичовнових кораблів «Адмірал Трібуц», «Адмірал Виноградов», великого десантного корабля «Пересвіт», морського буксира «Алатау» і танкера «Печенга», – йдеться у повідомленні.

Активна фаза навчань пройде у період з 15 до 19 вересня, будуть задіяні підводні човни, кораблі та авіація. «Сторони відпрацюють спільні дії з оборони кораблів на якірній стоянці, дії з пошуку, порятунку та конвоювання суден, звільнення захопленого судна, виявлення та розпізнанавання цілей спільною ППО», – повідомив представник прес-служби Східного військового округу з Тихоокеанському флоту РФ Володимир Матвєєв.

Під час навчань планується також нанести спільні ракетно-артилерійські удари по морських цілях, а потім здійснити спільну висадку морського та повітряного десантів на умовно захоплений острів.

Маневри будуть проводитися у південній китайській провінції Гуандун, вони проходять на тлі територіальної суперечки, яка виникла у Китаю з Японією, В'єтнамом та Філіппінами. Раніше Постійна палата третейського суду у Гаазі визнала незаконними претензії Китаю на акваторію у межах «дев'ятипунктирної лінії». Суд постановив, що жоден з островів та рифів архіпелагу Спратлі не є ексклюзивною економічною зоною Китаю. У відповідь офіційний Пекін заявив, що не підкориться вердикту суду.

Спільні маневри РФ і Китаю проводяться вже вп'яте, перші навчання «Морська взаємодія» відбулися у квітні 2012 року в Жовтому морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-