У Польщі заявили про «нові свідчення» у справі смоленської авіакатастрофи

У Польщі заявили про «нові свідчення» у справі смоленської авіакатастрофи

Укрінформ
У Польщі заявили, що здобули «нові свідчення» у справі авіакатастрофи польського урядового літака під Смоленськом у Росії 2010 року, внаслідок якої загинули тодішній президент країни Лех Качинський і десятки представників керівництва, політичних і суспільних кіл країни.

Про це повідомляє Раідо Свобода.

Як заявив в ефірі телеканалу TVP Info голова підкомісії Сейму (нижньої палати парламенту Польщі) з розслідування обставин катастрофи Вацлав Берчинський, польська контррозвідка, Агентство внутрішньої безпеки, передала підкомісії ці нові свідчення, серед них і запис із диспетчерської вежі аеропорту Смоленська.

Як стверджує Берчинський, цей аудіозапис відрізняється від усіх, що були досі в матеріалах справи, і по суті суперечить їм. За його словами, йдеться про запис розмов між самими диспетчерами, і з нього, як каже Берчинський, випливає, що диспетчери могли ввести в оману екіпаж польського президентського літака, подавши йому хибні дані про відстань до початку злітної смуги.

За словами керівника підкомісії, вона збереться на засідання у вівторок, а в четвер її члени виступлять із прес-конференцією.

Літак із президентом Польщі Лехом Качинським і десятками посадовців і громадських діячів, що прямували на вшанування пам’яті поляків, убитих радянськими спецслужбами 1940 року біля села Катинь Смоленської області, розбився 10 квітня 2010 року при заході на посадку на військовий аеродром у Смоленську. Загинули всі 96 людей, що були в ньому.

У Польщі не визнали результатів російського розслідування і ведуть власне, вважаючи, що йдеться не про непрофесійні дії екіпажу, а про «теракт». Серед членів парламенту, уряду й інших органів влади розповсюджена переконаність, що Росія свідомо влаштувала цю катастрофу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-