Канада залишається важливим гравцем в «українському питанні» - депутат

Канада залишається важливим гравцем в «українському питанні» - депутат

Укрінформ
Канада робить вагомий внесок у майбутнє України і продовжує надавати країні значну підтримку.

На цьому в ефірі телеканалу СВС наполягав представник міністра закордонних справ Канади в парламенті Омар Альгабра, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми робимо значний внесок у те, що відбувається в Україні. Наш уряд дуже чітко висловлював свою позицію незмінної підтримки України. Прем'єр-міністр відвідав Україну в липні, де його тепло зустріли. Ми докладаємося до стабілізаційних сил у Латвії, до навчання українських військ», - сказав Альгабра.

Він наголосив, що відсутність «українського питання» у порядку денному Канади під час саміту G20 не означає, що Оттава покинула Київ. «У кулуарах саміту G20 проходять сотні багатосторонніх зустрічей. Безумовно, Канада не може брати участь в усіх. <…> Це зовсім не значить, що Канада не є важливим учасником того, що відбувається в Україні, і перестала підтримувати її», - наголосив парламентар.

Нагадаємо: під час саміту G20 у Китаї між лідерами США, РФ, Франції та Німеччини відбувся ряд дво- та багатосторонніх зустрічей, під час яких обговорювалося питання України. Однак, Канада не брала участі у жодній з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-