Трагедія 11 вересня виявила кращі сторони канадців – прем'єр-міністр

Трагедія 11 вересня виявила кращі сторони канадців – прем'єр-міністр

Укрінформ
Окрім терористичного жахіття, трагедія 11 вересня показала світові і кращі сторони людей, які ризикували власним життям, допомагаючи іншим, надавали постраждалим будь-яку підтримку.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Хоча 11 вересня ще довго буде знане, як день руйнування та терору, пам’ятаймо його також за чудові вияви людяності, виказані у такий трагічний час. Не забуваймо численних канадців, які відкрили свої серця та помешкання для постраждалих у терактах», - сказав Трюдо.

Він також нагадав про подвиг працівників різноманітних служб порятунку, які ризикували власним життям, допомагаючи іншим. «Ми визнаємо неймовірну хоробрість та відвагу рятувальників, виявлену у день теракту та наступні дні. Ми вшановуємо медиків, пожежників, правоохоронців та усіх, хто побіг на звуки небезпеки та шлейфи диму, ризикуючи власним життям задля порятунку інших», - наголосив прем'єр Канади.

Нагадаємо: вже за годину після того, як перший літак вдарився у Всесвітній торговельний центр у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року, США закрили свій повітряний простір, в результаті чого сотні рейсів були вимушені сідати у канадських аеропортах. Місцеве населення на волонтерських засадах розміщало у себе вдома багато пасажирів, яким потрібен був дах над головою.

Серед майже 3 тис жертв терактів 11 вересня були і 24 громадянина Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-