Лукашенко про прапор РФ на Паралімпіаді: Це державна позиція

Лукашенко про прапор РФ на Паралімпіаді: Це державна позиція

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав винос білоруською делегацією прапора РФ на відкритті Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро "протестом проти несправедливості".

Про це він заявив у неділю, відповідаючи на питання журналістів, передає БЕЛТА.

"Чому у наших інвалідів відібрали два російські прапори ще на виході на стадіон. Інвалідів зкрутили, прапори відібрали. Добре, що мужики передбачили під "тільником" запасний російський прапор. Це солідарність, протест проти несправедливості", - зазначив білоруський лідер.

Лукашенко підкреслив, що це державна позиція, і додав: "Не можна ображати цих людей. Вони й так ображені".

Він також особливо відзначив, що є прихильником "чистого" спорту, без допінгу. І причиною цьому є не тільки особиста позиція, але і практична сторона питання. "Якщо це все дозволити, то такі країни, як Білорусь, жодної медалі не завоюють", - сказав білоруський президент і заявив про необхідність "струснути" Міжнародний олімпійський комітет, а в особливості Всесвітнє антидопінгове агентство.

Як повідомлялося, після рішення про відсторонення російських спортсменів від Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро білоруська делегація пообіцяла пронести російський прапор на церемонії відкриття на знак підтримки, однак Міжнародний паралімпійський комітет прямо заборонив білорусам це робити, заявивши, що таку поведінку буде розцінено як політичний жест.

Втім, один з представників білоруської делегації все ж розгорнув російський триколор на церемонії відкриття Паралімпійських ігор, після чого МПК анулював його акредитацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-