Світ згадує жертв терактів у США 11 вересня

Світ згадує жертв терактів у США 11 вересня

Укрінформ
Сьогодні, 11 вересня 2016 року, виповнюється 15 років від дня терористичних нападів на США.

О 8:46 ранку за північноамериканським східним часом розпочнеться хвилина мовчання – саме в цей час перший літак врізався в Північну башту Всесвітнього торговельного центру на Нижньому Манхеттені. За 17 хвилин другий літак врізався у Південну вежу. Менше ніж за півтори години башти-близнюки, у яких щодня працювали до 50 тисяч людей, упали. О 9:37 третій авіалайнер врізався в західний фасад Пентагона. О 10:03 четвертий літак впав на поле на півдні Пенсильванії. Він прямував до Капітолія або до Білого дому, але завдяки сміливості пасажирів, які вже знали про напади і вступили у протистояння з терористами, задуму ісламістів не судилося справдитись.

Згідно з даними, опублікованими у підсумковому звіті Національної комісії щодо терористичних атак проти Сполучених Штатів (комісія 9/11), у Всесвітньому торговельному центрі загинули понад 2600 осіб; 125 загинули в Пентагоні; 256 людей загинули в усіх чотирьох літаках. Таким чином, число загиблих перевищило кількість людських жертв у Перл-Харборі в грудні 1941 року.

Безпрецедентні теракти скоїли 19 молодих арабів, виконуючи накази ісламістів, що базувалися в Афганістані.

Починаючи з 2002 року, за рішенням Конгресу США 11 вересня відзначається в Сполучених Штатах як "День патріота", а з 2009-го, після затвердження акта 111-13 Загального Закону США, дата називається "Загальнонаціональним днем служіння і пам'яті". Цього дня державний прапор США (як на території країни, так і за її межами) має бути приспущений.

Оскільки цей день не є федеральним для США, школи й різні установи працюють у звичному режимі, але чимало людей беруть участь у меморіальних заходах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-