Естонія заборонила російському шпигуну в'їзд на 10 років

Естонія заборонила російському шпигуну в'їзд на 10 років

Укрінформ
Державного зрадника Олексія Дрессена, який співпрацював з ФСБ, включено в список осіб, стосовно яких діє заборона на в'їзд до Естонії на 10 років.

Про це повідомляє портал Еrr.ee з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Естонії.

"Стосовно громадянина Росії Олексія Дрессена діє заборона на в'їзд до Естонії терміном на 10 років", - йдеться у повідомленні.

Як відзначає портал, клопотання про встановлення заборони надійшло від Поліції безпеки (КаПо) на початку червня.

Хар'юський повітовий суд у липні 2012 року засудив працівника КаПо Олексія Дрессена за державну зраду (шпигунство на користь Росії) до 16 років ув'язнення.

27 вересня 2015 року Дрессена обміняли на офіцера КаПо Естона Кохвера, засудженого 19 серпня Псковським обласним судом до 15 років ув'язнення за шпигунство.

15 жовтня минулого року за пропозицією міністра внутрішніх справ Ханно Певкура уряд на своєму засіданні позбавив Дрессена громадянства Естонії.

Естонська влада повідомила, що Дрессен сам виявив бажання відмовитися від естонського громадянства. Стверджується, що відповідну заяву він представив ще 31 серпня, тобто майже за місяць до того, як його обміняли на Кохвера.

Дрессен був громадянином Естонії по натуралізації. Після обміну на Кохвера російська влада надала йому громадянство Росії. Разом з Дрессеном Естонію залишила і його сім'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-