Чоловіка, що вчинив замах на Рейгана, випустять з психлікарні

Чоловіка, що вчинив замах на Рейгана, випустять з психлікарні

Укрінформ
Джона Хінклі-молодшого, що вчинив замах на американського президента Рональда Рейгана, звільняють із психлікарні, у якій він провів 35 років.

Про це повідомляє ВВС.

Президент Рейган та ще троє людей зазнали поранень внаслідок стрілянини біля входу до готелю Хілтон у Вашингтоні, яку влаштував Хінклі. Інцидент стався 30 березня 1981 року - через два тижні після вступу Рейгана на посаду.

Суд у підсумку визнав Хінклі неосудним і відправив його на примусове психіатричне лікування у шпиталь Св. Єлизавети у Вашингтоні.

У липні цього року суд постановив, що 61-річний Хінклі не становить загрози ані громадськості, ані собі. Останнім часом він проводив 17 днів щомісяця у будинку своєї матері під жорстким наглядом.

Після звільнення йому буде заборонено спілкуватися з пресою чи подорожувати далі, ніж за 30 кілометрів від дому. Він також буде зобов'язаний працювати три дні на тиждень і відвідувати психіатра двічі на місяць.

Розслідування встановило, що Хінклі напав на Рональда Рейгана, аби вразити акторку Джоді Фостер, якою він був одержимий і яку переслідував задовго до інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-