У США розпочався національний страйк в'язнів

У США розпочався національний страйк в'язнів

Укрінформ
У США в п'ятницю, 9 вересня, розпочалася національна страйк в'язнів проти умов їх утримання у в'язницях.

Про це повідомляє ВВС.

"Ув'язнені вимагають підвищити оплату робіт, які вони виконують. Також вони незадоволені системою охорони здоров'я і переповненістю в'язниць", - йдеться в повідомленні.

Американські ЗМІ повідомляють про заворушення у двох тюрмах Флориди. Зараз у них запроваджено режим підвищеної безпеки, а самі ув'язнені ізольовані.

Влада ввела додаткові заходи безпеки після інциденту у в'язниці Холмс на північному заході Флориди. Увечері в середу близько 400 людей взяли участь у заворушеннях. Протести не вдавалося ліквідувати до ранку четверга. В результаті були зруйновані кілька приміщень в'язниці, включаючи кімнати ув'язнених.

Влада штату стурбована, що у зв'язку зі страйком заворушення можуть повторитися і в інших в'язницях.

Активісти повідомляють, що ув'язнені вже страйкують і в інших американських штатах - Алабамі, Техасі і Південній Кароліні. Причому активісти в соціальних мережах закликають підключитися до страйку в'язнів по всій країні.

За даними Комітету з організації робочих, що знаходяться в ув'язненні, у тюрмах в'язні проводять мирні протести: відмовляються виходити на роботи, проводять сидячі страйки або оголошують голодування.

Наголошується, що зараз в США у в'язницях перебувають понад 2,2 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-