"Фейсбук" скасував рішення про видалення фото в'єтнамської дівчинки

Укрінформ
Адміністрація соціальної мережі "Фейсбук" скасувала рішення про видалення знаменитої фотографії дівчинки, що постраждала від напалму під час війни у В'єтнамі.

Представники соцмережі оголосили, що відновлюють всі пости з цим знімком, повідомляє BBC.

Раніше на соціальну мережу обрушилася хвиля критики після того, як з Фейсбук-сторінки норвезької газети Aftenposten був видалений пост про знакові світлини війни.

Публікація була видалена, бо співробітники соцмережі вирішили, що робота пулітцерівського лауреата Ніка Ута "Напалм у В'єтнамі", на якій зображена опалена напалмом дівчинка, суперечить правилам "Фейсбуку" як така, що демонструє оголене тіло.

Головний редактор видання Еспен Хансен звернувся до Марка Цукерберга з відкритим листом, в якому звинуватив його в "зловживанні владою".

Спочатку в соціальній мережі відмовилися скасувати рішення, незважаючи на масову критику, до якої долучилася навіть прем'єр-міністр Норвегії.

"Незважаючи на те, що ми визнаємо, що ця фотографія є знаковою, нам складно робити відмінність між дозволом розміщувати фотографії оголеної дитини в одному випадку і забороною в іншому", - йшлося в заяві "Фейсбуку".

Проте пізніше представники соціальної мережі повідомили, що визнають "глобальне значення цього знімка в документуванні певного історичного моменту" і повертають всі видалені публікації.

Кім Фук в червні 1972 року було дев'ять років. Фотограф Нік Ут зняв її в момент, коли вона разом з іншими дітьми рятувалася втечею від бомбардування напалмовими бомбами в північній частині Сайгона.

Вона отримала жахливі опіки, і Нік Ут разом з кореспондентом каналу ITV Крістофером Уейном доставили її в лікарню. Всупереч прогнозом лікарів, після 14 місяців та 17 операцій Кім залишилася жива.

Зараз їй 53 роки, вона живе в Торонто з чоловіком, дітьми і батьками. Вона продовжує відчувати постійні болі, але стверджує, що змогла знайти спокій. Її благодійний фонд Kim Phuc Foundation надає підтримку дітям-жертвам воєн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-