Канада обіцяє не допустити терористів до хімічної зброї

Канада обіцяє не допустити терористів до хімічної зброї

Укрінформ
Повне вивезення хімічної зброї із Лівії убезпечить її від потрапляння у руки терористів.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Пріоритетом уряду Канади є недопуск недержавних суб’єктів, зокрема терористів, до зброї масового знищення. Канада дякує своїм партнерам за їх фінансову та іншу допомогу у вивезенні хімічної зброї з Лівії», - сказав Діон.

У зовнішньополітичному відомстві привітали завершення багаторічної операції із вивезення залишків хімічної зброї з Лівії до Німеччини для знищення. «Вивезення з Сирії останніх реактивів для виготовлення хімічної зброї гарантуватиме, що вони не потраплять до рук ІДІЛ або інших збройних груп у Північній Африці», - наголосили у МЗС.

У канадському МЗС додали, що виділили 725 тис дол на завершення цієї операції, що дозволить Організації із заборони хімічної зброї, серед іншого, закупити необхідне обладнання та розгорнути у Лівії персонал для підтвердження повного знищення хімічного арсеналу.

Нагадаємо: Лівія приєдналася до Конвенції про заборону хімічної зброї у 2004 році, після чого почала поволі знищувати власні запаси. Втім, вибилася з графіку і у 2014 році попросила іноземної допомоги у вивезенні 850 тон реагентів для виготовлення нервово-паралітичного газу. Про те, що остання партія цих реактивів була доставлена до Німеччини для знищення Організація із заборони хімічної зброї повідомила вчора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-