У Кремлі не розуміють, чому Придністров`ю закортіло в РФ

У Кремлі не розуміють, чому Придністров`ю закортіло в РФ

Укрінформ
У Кремлі відмовляються коментувати заяви фактичної влади сепаратистського регіону Молдови Придністров’я про початок приєднання до Росії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Я не можу відповісти на це запитання. Мені не відомо про будь-яку реакцію (Кремля). Потрібно розуміти, на чому ґрунтуються такі дії. Не володіючи деталями, я не можу це коментувати", - заявив речник російського президента Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, в указі від 7 вересня, підписаному лідером сепаратистського регіону Євгеном Шевчуком, йдеться про необхідність реалізувати підсумки референдуму 2006 року, на якому близько 97% населення Придністров’я проголосували за приєднання до Росії.

Молдовське Бюро з реінтеграції у заяві 9 вересня наголосило, що референдум був проведений незаконно "неконституційним" сепаратистським керівництвом.

Придністров’я – сепаратистський регіон Молдови, де в радянські часи базувалася 14-а армія СРСР, а потім Збройних сил Росії. Після війни 1992 року, Кишинів втратив контроль над цим регіоном, в якому нині на лівобережжі Дністра живе близько півмільйона людей. У тій війні на боці сепаратистів взяли участь окремі бійці й цілі підрозділи й частини російської армії зі своїм озброєнням і бойовою технікою. Самопроголошеної "незалежності" Придністров’я не визнав ніхто у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-