ЗМІ: Арештували хакерів, які зламали пошту директора ЦРУ

ЗМІ: Арештували хакерів, які зламали пошту директора ЦРУ

Укрінформ
Американська влада провела арешт двох чоловіків у штаті Північна Кароліна, звинувативши їх у зламі електронної пошти високопоставлених чиновників розвідувальних служб США минулого року, які діяли в рамках організації, відомої як Crackas with Attitude.

Про це повідомило видання The Washington Times

"22-річний Ендрю Отто Боггс і 24-річний Джастін Грей Ліверман заарештовані в четвер та будуть екстрадовані до штату Віргінія, де постануть перед судом за звинуваченнями, пов'язаними з хакерським зламом особистих і службових акаунтів кількох високопоставлених урядовців та членів їхніх сімей", - йдеться у повідомленні.

У письмових свідченнях, поданих до федерального суду, повідомляється про п'ять "жертв" хакерів, хоча їхні імена не розкриваються. Втім, як зазначає видання, очевидно йдеться про злам акаунту директора ЦРУ Джона Бреннана та директора національної розвідки Джеймса Клеппера, а також облікових записів електронної пошти виконавчого помічника директора ФБР Емі Хесс і заступника директора ФБР Марка Джуліано.

У документах стверджується, що хакери отримали доступ до рахунків своїх жертв за допомогою методів так званої "соціальної інженерії". Тобто вони повідомляли провайдеруі від імені однієї із жертв про необхідність анулювати пароль, аби згодом отримати контроль над обліковим записом.

Після зламу зловмисники публікували особисту інформацію, вкрадену з акаунтів.

Хакери також звинувачуються в телефонних погрозах про замінування департаменту поліції в Бель Глейд у штаті Флорида, зламі бази даних Міністерства юстиції та оприлюдненні особистих даних близько 80 співробітників поліції Маямі.

Судові документи також свідчать, що хакери взяли на себе відповідальність за масштабну втрату даних, що включали імена, посади, адреси електронної пошти та номери телефонів принаймні 9 тис. співробітників Міністерства національної безпеки та 20 тис. співробітників ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-