У Страсбурзі збереться Європейський саміт голів парламентів

У Страсбурзі збереться Європейський саміт голів парламентів

Укрінформ
Спікери 47 країн-членів Ради Європи та країн-партнерів зберуться 15-16 вересня у Страсбурзі на Європейський саміт, щоб обговорити проблеми міграції, сприяння розвитку демократії та захист прав людини.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Франції повідомили у прес-службі Ради Європи.

"Голови 47 парламентів країн-членів Ради Європи, а також багатьох країн-партнерів, спостерігачів і сусідів, інших міжнародних організацій, зустрінуться в Страсбурзі 15 і 16 вересня 2016 року для участі в Європейському парламентському саміті, що збирається раз на два роки", - зазначили в прес-службі.

На Європейській конференції голів парламентів, організованій Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ), очікують на майже 350 делегатів. Вони обговорюватимуть три ключові теми, зауважили в прес-службі Ради Європи. Зокрема, це міграція і криза з біженцями в Європі та роль і відповідальність парламентів з подолання її наслідків (доповідачі - спікери парламентів Греції та Угорщини Ніколаос Вуцис та Ласло Кьовер). Другою темою, додали в РЄ, буде сприяння розвитку демократії, прав людини і верховенства закону (доповідачі - голови парламентів Естонії та Сербії Ейкі Нестор і Мая Гойковіч). Голова Бундестагу Норберт Ламмерт та посол руху Ради Європи "Ні ненависті" Анн Брассер виступатимуть із доповідями щодо мобілізації парламентів у боротьбі з ненавистю та расизмом.

У ході конференції очікуються також виступи президента ПАРЄ Педро Аграмунта та генерального секретаря РЄ Турбьорна Ягланда.

Як відомо, перша Європейська конференція голів парламентів відбулася в 1975 році. Цей захід проводиться раз на два роки, почергово в Страсбурзі і в столиці однієї з держав-членів Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-