У Франції арештували ще трьох жінок за підготовку теракту біля Нотр-Дам

У Франції арештували ще трьох жінок за підготовку теракту біля Нотр-Дам

Укрінформ
Французька поліція арештувала ще трьох жінок віком від 19 до 39 років, яких підозрюють у радикалізації та підготовці «нових насильницьких дій».

Про це заявив журналістам у п'ятницю міністр внутрішніх прав Франції Бернар Казньов, повідомляє  власний кореспондент Укрінформу.

«Поліція заарештувала в четвер увечері біля Бусі-Сен-Антуан (на південний схід 25 км від Парижа) трьох радикально налаштованих жінок, яких підозрюють у зв’язку з розслідуванням справи автівки з газовими балонами, виявленої у вихідні біля Нотр-Дам. Жінки у віці 39, 23 і 19 років, фанатично радикалізовані, вони, ймовірно готували неминучі насильницькі дії», - наголосив Казньов.

За його словами, під час операції один зі співробітників поліції був поранений ножем в плече однією з підозрюваних, після чого правоохоронці відкрили вогонь.

Як повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на джерела в поліції, спецслужби отримали інформацію про загрозу нападу на столичних вокзалах та в одному з департаментів на південь від Парижа і одразу передали її в поліцію. «Мережа (терористів) була активована з-за кордону», - зазначило джерело.

Як повідомлялося, легкове авто Peugeot 607 без номерних знаків з увімкненою сигналізацією та газовим балоном у салоні викликало підозру у власника одного з ресторанів поблизу Нотр-Дам. Крім балону у салоні, що виявився порожнім, поліція виявила у багажнику ще п’ять повних. Вони не були з’єднані між собою дротами. Правоохоронці також не виявили детонаторів. У машині знайшли ноутбук та документи арабською мовою. Розслідування веде відділ боротьби з тероризмом та Генеральна дирекція внутрішньої безпеки (DGSI).  Поліція арештувала п’ять осіб за підозрою у підготовці до цього теракту.

Наразі у Франції діє надзвичайний стан у зв’язку з можливими терактами.

Фото: LODI Franck/SIPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-