Міноборони РФ роздавало бойові нагороди за «раптові перевірки»

Міноборони РФ роздавало бойові нагороди за «раптові перевірки»

Укрінформ
Міністерство оборони РФ визнало, що в 2014-2016 роках у російській армії було присвоєно більше нагород, ніж у попередні роки, і пояснило цей факт «зростанням інтенсивності раптових перевірок боєготовності військ та інших заходів бойової підготовки в армії і на флоті».

Таке повідомлення з'явилося на сторінці відомства в Facebook.

«Відносне збільшення кількості нагороджених військовослужбовців в 2014-2016 роках обумовлено, насправді, зростанням інтенсивності раптових перевірок боєготовності військ та інших заходів бойової підготовки в армії і на флоті», - стверджує Міноборони РФ.

Крім того, за запевненнями відомства, значну кількість військовослужбовців булу заохочено при проведенні контртерористичних операцій в Північно-Кавказькому регіоні, а також за підсумками виконання заходів забезпечення безпеки, несення бойового чергування, XXII Олімпійських зимових ігор в Сочі. При цьому учасники Bellingcat підраховували кількість медалей з осені 2014 року, а Олімпіада пройшла в лютому.

Таким чином Міноборони відповіло на доповідь дослідницької групи Bellingcat, опублікований 31 серпня. У ньому йдеться про різке збільшення числа нагороджених в російській армії в 2014-2016 роках. Цю обставину Bellingcat пов'язує з бойовими діями на сході України і в Сирії.

У заяві Міноборони йдеться, що Bellingcat «не соромиться... безбожно брехати і перекручувати, намагаючись „натягнути“ потрібний результат мозаїкою лжестатистики і цитування „офіційних“ даних».

В першу чергу дослідники з Bellingcat підраховували медалі «За бойові заслуги». На сайті Міноборони зазначено, що їх вручають лише за участь у бойових діях і спецопераціях в умовах, пов'язаних з ризиком для життя. Однак Міноборони послалося на статтю в «Військово-історичному журналі», де йдеться, що перші медалі «За бойові заслуги» було вручено у 2003 році «за підсумками проведення охоронних заходів» під час святкування 300-річчя Санкт-Петербурга.

Група Bellingcat раніше неодноразово публікувала розслідування про катастрофу малайзійського «Боїнга» під Донецьком. За твердженням дослідників, літак був збитий з ракетного комплексу «Бук», який доставили на Донбас з Росії.

Російське керівництво визнає, що на сході України можуть перебувати добровольці з РФ, але заперечує участь у конфлікті діючих військовослужбовців. Звинувачення у причетності до катастрофи «Боїнга» воно також відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-