Президент ПАРЄ сподівається, що делегація РФ повернеться до асамблеї у 2017-му

Президент ПАРЄ сподівається, що делегація РФ повернеться до асамблеї у 2017-му

Укрінформ
Президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який разом з керівниками п’яти політичних груп асамблеї перебував у Москві з дводенним робочим візитом, за результатами переговорів з російськими депутатами висловив сподівання, що офіційна делегація РФ повернеться до сесійної зали у 2017 році.

Про це йдеться в офіційній заяві ПАРЄ, яка є у розпорядженні власного кореспондента Укрінформу у Франції.

«У наших обговореннях ми визначили спільну мету: забезпечити, щоб Асамблея виконувала свою роль загальноєвропейського політичного форуму для всіх 47 членів організації. Ми повинні працювати разом для досягнення цієї мети, і я планую продовжити наші обміни думками, щоб рухатися вперед разом на пленарному засіданні Асамблеї у наступному році», - зазначив Аграмунт.

За його словами, сторони провели у Москві конструктивні переговори. «Ми провели конструктивний обмін думками з широкого кола питань, в тому числі щодо відносин між російським парламентом і Парламентською асамблеєю, а також щодо можливої реформи Правил процедур (ПАРЄ - ред.)», - зазначив президент ПАРЄ.

За його очікуваннями, Росія, яка є членом Ради Європи, має брати участь в усіх заходах організації. «Неучасть російських парламентаріїв (у роботі ПАРЄ) не приносить користі ні Росії, ні Асамблеї, як це чітко визначено у нещодавній заяві її Бюро», - вважає Аграмунт.

Говорячи про пропозиції російських парламентаріїв щодо зміни правил процедур ПАРЄ, її президент визнав доцільним їх розгляд. «Що стосується другого пункту, я хотів би подякувати спікеру Держдуми Наришкіну та російським колегам за їхній аналіз ситуації, яким вони поділилися і який має вирішальне значення, оскільки він викликає ряд розумних пунктів, включаючи реформу процедури моніторингу Асамблеї й умови для розширення участі в голосуванні членів в Асамблеї, яка буде сприяти подальшому зміцненню законності наших рішень», - заявив Аграмунт.

На його думку, «серйозні питання вимагають ретельного обговорення 47 членів організації, а не 46». Президент ПАРЄ, додав, що взяв до відома усі проблемні питання і висловив готовність обговорювати їх як з російською делегацією, так і з членами всіх національних делегацій в Асамблеї. «Я сподіваюся, що ми незабаром зможемо це зробити в Страсбурзі», - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-