У Франції заарештували п’ятьох за підготовку теракту біля Нотр-Дам

У Франції заарештували п’ятьох за підготовку теракту біля Нотр-Дам

Укрінформ
Французька поліція заарештувала молоду жінку, яка була у розшуку за радикальні погляди, та ще чотирьох осіб у ході попереднього розслідування можливого теракту за допомогою автомобіля з газовими балонами, виявленого напередодні поряд з Нотр-Дам.

Про це пише французьке видання Le Nouvel Observateur з посиланням на спецслужби країни.

«Після виявлення автомобіля з шістьма газовими балонами біля Нотр-Дам поліція арештувала ще одну пару та молоду жінку, яка перебувала у розшуку за радикальні погляди», - пише ЗМІ.

За даними видання, спочатку був затриманий власник підозрілого автомобіля, добре відомий французьким спецслужбам як проповідник радикальних течій ісламу, але  згодом його було випущено з-під варти. Разом з тим, поліція арештувала його доньку, яка перебуває у розшуку за радикальні погляди. Крім того, запобіжні заходи у вигляді перебування під вартою у четвер отримали дві пари французів. Перша пара, чоловік і жінка віком до 30 років були затримані на шосе у зоні відпочинку, вони прямували на південь Франції. Друга пара була арештована напередодні у місті Монтагрі у департаменті Луара.

Легкове авто Peugeot 607 без номерних знаків з увімкненою сигналізацією та газовим балоном у салоні викликав підозру у власника одного з ресторанів поблизу Нотр-Дам. Поліція серйозно поставилася до виявленого у ніч з суботи на неділю автомобіля в контексті боротьби з тероризмом. Крім балону у салоні, що виявився порожнім, поліція виявила у багажнику п’ять повних. Вони не були з’єднані між собою дротами. Правоохоронці також не виявили детонаторів. У машині знайшли ноутбук та документи арабською мовою.

Наразі у Франції діє надзвичайний стан у зв’язку з можливими терактами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-