Генсек НАТО навідається до Туреччини

Генсек НАТО навідається до Туреччини

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідає 8-9 вересня Анкару, вперше після спроби невдалого перевороту у Туреччині.

Про це повідомляється на сайті Альянсу. 

«У ході свого візиту генсек НАТО зустрінеться з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом, прем'єр-міністром Біналі Йилдиримом, міністром закордонних справ Мевлютом Чавушоглу, міністром оборони Фікром Ісіком та іншими високими посадовими особами», - йдеться у повідомленні.

Як пише DW, після невдалої спроби путчу в Туреччині Північноатлантичний альянс має лише незначний вплив на цю країну. 

Напередодні США відправили до Анкари своїх найвищих військових чиновників, щоб нівелювати розбіжності у відносинах між США, Туреччиною та рештою країн НАТО. Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд запевнив, що США і надалі докладатимуть зусиль для підтримки демократії у Туреччині. При цьому він засудив спробу військового перевороту.

Про те ж саме заявив генсек НАТО Столтенберг уже через два дні після спроби путчу в телефонній розмові з президентом Туреччини Ердоганом. Але в той же час Столтенберг наголосив, що Туреччина має дотримуватися власного демократичного ладу, верховенства права і прав людини.

Турецькому уряду не сподобалася ця, на їхню думку, дуже стримана солідарність. Ердоган в інтерв’ю вимагав візитів високопоставлених політиків до Туреччини.

"Чистку" імовірних путчистів в турецькій армії НАТО досі офіційно не прокоментувало. Замінювати своїх офіцерів у штабах Альянсу є повним правом кожної країни-члена, заявили в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-