У Франції горів ще не відкритий центр для біженців. Не виключають підпал

У Франції горів ще не відкритий центр для біженців. Не виключають підпал

Укрінформ
У новому центрі з прийому біженців, який повинен відкритися в комуні Форж-ле-Бен в департаменті Есон у жовтні, вночі сталася пожежа.

За попередніми даними, ніхто не постраждав, повідомляє власний кореспондент Укрінформу із посиланням на радіостанцію Europe 1.

"Увечері понеділка в мерії комуни йшли бурхливі громадські обговорення щодо відкриття центру, в якому повинні розмістити близько 90 прохачів притулку. Після зборів у мерії близько сотні людей влаштували акцію протесту, які близько опівночі розійшлися. Повідомлення про пожежу надійшло в жандармерію о 2:30 ночі", - йдеться у повідомленні.

У результаті займання було зруйновано дах будівлі. Ведеться слідство. За попередніми даними, йдеться про умисний підпал.

За кілька діб до пожежі в цьому центрі стався інший інцидент - невідомі відкрили водопровідні крани, в результаті чого будівлю була затоплено.

Міністр з питань житлового будівництва Франції Емманюель Косс запевнила сьогодні, що центр з розміщення біженців в Форж-ле-Бен відкриється попри інцидент з пожежею.

Як відомо, Франція зобов’язалася розмістити на своїй території понад 31 тис біженців. У зв’язку з чим, мер Парижа Анн Ідальго сьогодні заявила про відкриття незабаром у столиці двох нових гуманітарних центрів для мігрантів. Перший відкриється у Порт-де-ла-Шапель, а другий в Іврі-сюр-Сен. Кожен розрахований на 400 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-