США шукають

США шукають "російський слід" у президентській кампанії

Укрінформ
Американська розвідка і правоохоронні органи проводять розслідування щодо можливого втручання Росії в президентські вибори США, які мають відбутися в листопаді.

Про це пише видання The Washington Post з посиланням на джерела в розвідці і Конгресі США.

"Мета полягає в тому, щоб зрозуміти масштаби і наміри російської кампанії, яка включає в себе кібер-інструменти для зламу систем, що використовуються в політичному процесі, підвищуючи здатність Росії до поширення дезінформації", - наголошується у повідомленні.

Американські чиновники також розглядають можливі порушення у процесі виборів з боку Кремля. ФБР у свою чергу попередило державних і місцевих чиновників про потенційні кіберзагрози.

Як наголошує видання, у американської розвідки немає конкретних доказів, що Росія втручається у внутрішні справи США.

"Але навіть натяк на це (втручання - ред.) впливає на безпеку нашої виборчої системи і викликає серйозне занепокоєння", - прокоментував американський чиновник на умовах анонімності.

Як повідомлялося, кандидат у президенти США від Демократичної партії Хіларі Клінтона висловила занепокоєння з приводу достовірних даних про російське втручання у процес виборів у США.

Вона також звинуватила суперника-республіканця Дональда Трампа в "зацикленості на диктаторах", до яких вона віднесла і президента Росії Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-