Троє польських міністрів полетять у Лондон - говорити про ксенофобію

Троє польських міністрів полетять у Лондон - говорити про ксенофобію

Укрінформ
Глави МЗС, МВС та юстиції Польщі проведуть переговори з британськими колегами у зв'язку з подіями у містечку Гарлоу, де один поляк загинув і декілька постраждали.

Про це повідомив на брифінгу представник МЗС Польщі Рафал Собчак, передає власний кореспондент Укрінформу.

“У зв'язку з останніми подіями, які мали місце на островах, пані прем'єр Беата Шидло прийняла рішення про негайну підготовку візиту трьох міністрів - закордонних справ,  юстиції і внутрішніх справ та адміністрації - до Лондона, аби обговорити з британською стороною останні інциденти”,- заявив Собчак.

За його словами, польська сторона наполягає, аби візит відбувся якнайскоріше, можливо, навіть у понеділок.

Нагадаємо, кілька днів тому у Гарлоу в результаті нападу групи британських молодиків загинув один поляк, а другий потрапив до шпиталю. Минулої суботи кількасот поляків, які проживають у цьому місті, провели мовчазний марш протесту проти ксенофобії. Утім, у неділю вранці стався ще один напад, унаслідок якого також постраждали двоє поляків.

У зв'язку з убивством 40-річного поляка у Гарлоу прокуратура у Варшаві розпочала слідство. Тим часом британська поліція збільшила кількість поліцейських патрулів у місті.

Зауважимо, у Великій Британії проживає від майже 800 тис. до більш як мільйона мігрантів із Польщі. У 80-тисячному Гарлоу мешкає кілька тисяч поляків.

Варто зауважити, що ксенофобські й антиіммігрантські настрої у Великій Британії посилилися після червневого референдуму щодо виходу з ЄС.

У  суботу під час візиту до Варшави глава МЗС Великої Британії Боріс Джонсон запевнив, що влада не миритиметься з проявами ксенофобії у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-