Прем'єр-міністр Британії виключає проведення другого референдуму щодо Brexit

Прем'єр-міністр Британії виключає проведення другого референдуму щодо Brexit

Укрінформ
Уряд Великобританії поважає рішення своїх громадян і не робитиме спроб провести повторний референдуму щодо членства країни у ЄС.

Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, передає кореспондент Укрінформу.

«Громадяни Великобританії проголосували за вихід Об’єднаного Королівства з ЄС. Уряд поважає це рішення і втілить його у життя. Тож не буде другого референдуму, спроб повернути годинник назад, якось оминути це рішення. Великобританія покине Євросоюз», - сказала Мей.

Водночас вона наголосила, що тепер Лондон шукатиме нові торговельні відносини по всьому світу.

«Після Брекзіту ми намагатимемося започаткувати нові торговельні відносини по всьому світу. Я переконана, що для Великобританії відкриті реальні можливості, тож ми намагатимемося ними скористатися», - наголосила прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 3 вересня, у Лондоні, Единбурзі та Бірмінгемі пройшли багатотисячні демонстрації людей, котрі виступають проти того, щоб Британія покинула ЄС.

Демонстранти з прапорами та транспарантами пройшли до будівлі парламенту, де у понеділок, 5 вересня, відбудуться дебати щодо того, чи варто проводити повторний референдум. Петиція щодо повторного референдуму зібрала понад 4 млн підписів, проте уряд Великобританії заявив, що рішення по Brexit «необхідно поважати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-