Генсек ООН закликав G20 покінчити з бідністю в світі до 2030 року

Генсек ООН закликав G20 покінчити з бідністю в світі до 2030 року

Укрінформ
Бідність у всіх її проявах має бути ліквідована до 2030 року. Ми зобов'язані забезпечити доступ нужденним до харчування, якісної освіти, медичних послуг, питної води, електроенергії та мирного життя

Про це заявив Генсек ООН Пан Гі Мун на прес-конференції в китайському Ханчжоу в рамках саміту G20, передає агентство Анадолу.

За його словами, мета проведення G20 полягає в забезпеченні миру, процвітання та сталого розвитку.

"Сталий розвиток можливий тільки шляхом забезпечення сталого миру. Для збалансованої економіки нам необхідні мир і співпраця в ім'я розвитку. ООН продовжить надавати підтримку країнам, які прагнуть миру, розвитку і дотримання прав людини",- додав він.

Він підкреслив необхідність здійснення країнами "Великої двадцятки" спільних зусиль, спрямованих на негайне вирішення проблем, які є наслідком бідності, нерівності і конфліктів.

"На жаль, ми стаємо свідками конфліктів у багатьох країнах, таких як Сирія, Ємен, Південний Судан, Лівія, Малі. Гранична бідність і зростаюча нерівність зачіпають наше почуття справедливості. Кількість людей, які вимушено залишили своє місце проживання у результаті збройних конфліктів, досягла найвищого показника з часів Другої світової війни - 65 мільйонів. Ця цифра у багатьох країнах зростає день від дня через продовження там бойових дій. Всі ці питання повинні бути вирішені за допомогою прояви міжнародної солідарності", - цитує Українська правда.

Генсек ООН підкреслив, що одним з найважливіших факторів у справі досягнення стійкого розвитку є боротьба з бідністю.

"Бідність у всіх її проявах повинна бути ліквідована до 2030 року. Сподіваюся, що до цього часу ми забезпечимо сталий розвиток і будемо жити в світі, де немає голодуючих. Ми зобов'язані забезпечити доступ нужденним до харчування, якісної освіти, медичних послуг, питної води, електроенергії та мирного життя", - додав Пан Гі Мун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-