Президенти США та Туреччини обговорили спільну боротьбу із тероризмом

Президенти США та Туреччини обговорили спільну боротьбу із тероризмом

Укрінформ
Плідна співпраця США та Туреччини дозволила звільнити від терористів значні території вздовж сирійсько-турецького кордону, втім боротьбу треба продовжувати.

Про це йшлося під час зустрічі між президентом США Бараком Обамою та президентом Туреччини Таїпом Ердоганом, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша військова та правоохоронна співпраця, а також взаємодія розвідувальних служб допомогли відтиснути ІДІЛ, особливо вздовж кордону між Сирією та Туреччиною, але тепер треба завершити розпочате. Тож ми обговорили способи співпраці у цьому питанні», - сказав Обама.

Лідери також погодилися із важливістю політичного вирішення конфлікту у Сирії та полегшення страждань місцевого населення. «Ми погодилися продовжувати домагатися мирної політичної зміни у Сирії, яка є єдиним довготривалим вирішенням жахливої громадянської війни. Ми також продовжуватимемо разом працювати над полегшенням гуманітарних страждань, аби сирійці могли знову жити у безпеці, і регіон в цілому вдалося стабілізувати», - зазначив президент США.

Насамкінець Барак Обама подякував Туреччині за щедрий прийом біженців та запевнив, що світова спільнота підтримає ці ініціативи. «Хочу подякувати особисто президентові Туреччини, уряду та народу цієї країни за виняткову гуманітарну підтримку біженців. Туреччина не має нести цю ношу самостійно, вона потребує підтримки усіх нас і ми маємо намір надати її», - підсумував він.

Додамо, що зустріч Барака Обами та Таїпа Ердогана відбулася у кулуарах саміту G20, що саме відбувається у Китаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-