Французькі ЗМІ назвали зустріч Олланда з Путіним невдалою

Французькі ЗМІ назвали зустріч Олланда з Путіним невдалою

Укрінформ
Французькі ЗМІ назвали зустріч президентів Франції та РФ Франсуа Олланда та Володимира Путіна у кулуарах саміту G20 у Китаї невдалою, оскільки обидва лідери трималися кожен своєї думки, як щодо України, так і щодо Сирії.

Переговори Олланда з Путіним віч-на-віч тривали одну годину 20 хвилин, повідомляє, зокрема, кореспондент французького радіо RFI з Ханчжоу.

«Ні для кого не є таємницею, що відносини між Росією і Францією характеризують принципові розбіжності, і вони не досі сприяли налагодженню особистих відносин між Путіним і Франсуа Олландом. Двоє чоловіків зустрілися віч-на-віч і говорили близько 1 год 20 хвилин у перший день саміту G20. Розмова як і завжди стосувалася двох тем (України і Сирії)», - повідомляє ЗМІ.

За його інформацією, першим питанням порядку денного переговорів віч-на-віч між обома лідерами була Україна. «Україна передусім. Зокрема, йшлося про шляхи досягнення мирного врегулювання (на сході України), незважаючи на розбіжності, які залишаються суттєвими. Ну і звичайно Крим, щодо якого кожен (з лідерів) підтвердив свою позицію, зазначив нам у розмові французький дипломат», - зауважили в RFI. Єдиний позитивний момент, який відзначив французький ЗМІ, Олланд і Путін погодилися з думкою, що дискусії в українській справі повинні відбуватися в рамках «Нормандського формату», тобто за участю Росії, України, Німеччини і Франції.

Друга тема, яку обговорили французький та російський президенти у кулуарах саміту G20  була Сирія. «У той час як Франсуа Олланд звернув увагу на гуманітарну ситуацію в Алеппо, Путін проінформував свого французького колегу про стан поточних переговорів між російською та американською сторонами щодо припинення вогню», - зазначило RFI. Згідно з інформацією французьких дипломатичних джерел, «переговори не лише не прогресують, а й взагалі, за даними американців, відкотилися назад».

У понеділок, 5 вересня, тему України у ході двосторонньої зустрічі обговорюватимуть німецький канцлер Ангела Меркель та президент РФ Путін.

Нагадаємо, що раніше тристоронню зустрічі Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда на саміті G20 було скасовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-