Сили Асада відбили у повстанців раніше втрачені райони Алеппо

Сили Асада відбили у повстанців раніше втрачені райони Алеппо

Укрінформ
Сирійські урядові війська повернули під свій контроль райони Алеппо, які минулого місяці були відбиті повстанцями.

Про це повідомляє базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, передає DW

"Облогу міста було поновлено, доступ до східних районів Алеппо знову перекритий військами президента Башара Асада", - йдеться у повідомленні.

Урядові війська захопили три військових училища, зокрема авіаційно-технічне та артилерійське.

Наступ сирійської армії підтримувала авіація, у тому числі російська. У частинах Алеппо, які контролюють повстанці, залишається близько 250 тисяч осіб.

Питання миру в Сирії активно обговорюється на саміті G20 у Китаї, який стартував сьогодні. Зокрема, президент Франції Франсуа Олланд закликав свого колегу з РФ Володимира Путіна знайти політичний вихід з сирійської кризи. Також у рамках саміту відбулися переговори між главами МЗС Росії та США щодо мирного врегулювання в Сирії, однак сторони не змогли домовитися і призначили ще одну зустріч на завтра. За даними Держдепу США, перемовини не мали результатів, бо РФ відмовилася від раніше досягнутих домовленостей з низки питань.

Нагадаємо, на початку серпня повстанці прорвали облогу Алеппо після тритижневої блокади, яка створила брак провіанту і медикаментів у місті. Як заявляв голова Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Абдель Рахман, серпнева операція повстанців зі зняття облоги з Алеппо була однією з найбільших поразок армії Асада з моменту початку громадянської війни у Сирії у 2011 році.

ООН закликає до термінового припинення вогню в Алеппо. За даними організації, на тлі активного протистояння армії президента Башара Асада та опозиції більше двох мільйонів людей залишилися без доступу до води та електроенергії.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-