В Ізраїлі залізничний колапс: зупинилися майже всі поїзди

В Ізраїлі залізничний колапс: зупинилися майже всі поїзди

Укрінформ
Рух майже всіх поїздів було скасовано через вимоги ультраортодоксальних євреїв не проводити ремонтні роботи у суботу, а перенести їх на неділю.

Про це повідомляє ВВС.

«Ультраортодоксальні партії, що входять до правлячої коаліції, наполягають на тому, що субота – шабат – день відпочинку, коли має бути заборонена будь-яка робота.

У разі невиконання своїх вимог ультраортодоксальні партії погрожували вийти з коаліції, що, в свою чергу, могло б призвести до падіння уряду Нетаньягу», – йдеться у повідомленні.

Як наслідок, прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу скасував практично всі заплановані на суботу ремонтні роботи на залізницях, які були перенесені на неділю – перший день робочого тижня в Ізраїлі – і рух зупинився майже на всіх напрямках.

На дорогах виникли затори. Ситуація ускладнюється тим, що традиційно саме у неділю більшість солдатів повертаються на бази після вихідних, проведених вдома.

Сам Нетаньягу звинувачує у транспортному колапсі міністра транспорту і свого політичного супротивника Ісраеля Каца.

У багатьох містах перед вокзалами зібралися люди з ізраїльськими прапорами і плакатами, на яких написано «Бібі, це наш потяг також», і «Повернемо країну на вірний шлях».

В цілому скасування руху потягів торкнулося не менше 150 тисяч пасажирів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-