Меркель бачить гарні шанси у вирішенні питання безвізу для Туреччини

Меркель бачить гарні шанси у вирішенні питання безвізу для Туреччини

Укрінформ
У ЄС та Туреччини існують гарні шанси для владнання розбіжностей щодо візової лібералізації, які можуть привести до домовленостей вже за кілька тижнів.

Про це розповіла канцлер Німеччини Ангела Меркель за результатами зустрічі в рамках саміту G20 з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляє Reuters

«Меркель сказала, що бачить шанс для Європейського Союзу та Туреччини владнати розбіжності щодо візової лібералізації для турецьких громадян, хоча, за її словами, досягнення домовленостей може зайняти кілька тижнів», - йдеться в повідомленні.

Водночас Меркель зазначила, що очікує позитивних зрушень щодо візиту німецьких парламентаріїв на військову базу Інджірлік у Туреччині.

Як відомо, Туреччина оголосила небажаними візити німецьких політиків і депутатів на авіабазу НАТО Інджірлік на півдні країни для зустрічей з розміщеними там солдатами бундесверу. Турецька влада аргументує це тим, що уряд ФРН прийняв резолюцію про визнання геноциду вірмен Османською імперією 101 рік тому.

Три місяці тому німецький парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію, яка стала справжнім каменем спотикання у відносинах між Берліном і Анкарою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-