Франція закупить у США майже шість сотень керованих бомб

Франція закупить у США майже шість сотень керованих бомб

Укрінформ
У той час як міжнародна коаліція продовжує бомбардування в Сирії та Іраку, брак високоточних бомб серйозно відчувається у військово-повітряних силах Франції, через що військове керівництво має намір придбати у США 579 таких боєприпасів.

Про це повідомляє французьке радіо RFI.

«Коаліція продовжує бомбардування на Близькому Сході. Наприклад, Франція завдала цього літа більше 60-ти ударів в Іраку і Сирії, Саудівська Аравія та ОАЕ також бомбардують в Ємені. Кількість використання бомб за останні місяці зросла на порядок. Брак цих боєприпасів особливо гостро відчувається у Франції», - зазначає ЗМІ.

За даними радіостанції, Сполучені Штати, які є виробником найбільш часто використовуваних боєприпасів, вирішили прискорити їхнє виробництво, щоб підтримати «зусилля» своїх союзників, які воюють у регіоні Перської затоки, зокрема, Франції.

За оцінками французького військового експерта Філіпа Шапло, Франція закупить 579 керованих бомб. Свої підрахунки експерт зробив на основі даних оборонного замовлення Пентагону, який замовив в американських зброярів понад 17 тис керованих бомб. Загальна вартість контракту становить понад 39 млн американських доларів. Для уникнення бюрократії боєприпаси будуть продаватися за спрощеним порядком.

RFI також, посилаючись на публікацію авторитетного видання Le Monde, звертає увагу на ризик браку боєприпасів у французькій армії. Станом на кінець 2015 року Франція скинула 680 високоточних бомб в Іраку і Сирії, з початку цього року військова авіація завдала 439 повітряних ударів по позиціях бойовиків.

«Кожне бомбардування здійснюється із застосування до шести бомб вагою по 250 кг, які можуть бути скинуті за допомогою одного літака», - зауважує ЗМІ. Вартість однієї, найдешевшої керованої бомби GBU-12, виробленої у США компанією Raytheon, становить 77 тис. євро. Ціна включає засоби наведення боєприпаси та вибуховий заряд, які іноді купують окремо.

На запит журналістів представники Головного штабу ЗС Франції відмовилися назвати точну кількість, яку потребують ВПС для проведення ефективних операцій за кордоном, але зауважили, що ще 31 серпня подали запит на виготовлення та придбання тисяч таких боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-