За воєнні злочини 45-річної давності в Бангладеш стратили ісламіста-мільярдера

За воєнні злочини 45-річної давності в Бангладеш стратили ісламіста-мільярдера

Укрінформ
У Бангладеш у столичній в'язниці Кашимпур стратили через повішення одного з керівників ісламістської партії "Джамаат-і-Ісламі".

Про це повідомляє BBC.

Ключовий донор політичної сили, 63-річний Мір Касем Алі був засуджений до страти за злочини, вчинені в ході війни за незалежність 1971 року від Пакистану. Зокрема, йдеться про викрадення, тортури і вбивства. Страта відбулася ввечері суботи, 3 вересня.

Після того, як верховний суд Бангладеш у вівторок відхилив апеляцію Алі, засуджений не захотів подавати прохання президенту про помилування, оскільки це вимагало б від нього визнання своєї вини.

Алі був бізнесменом-магнатом і підтримував ісламістську партію, зазначає DW. У 2010 році лідер світського уряду, прем'єр-міністр Шейх Хасіна заснувала трибунал з метою покарати винних у злочинах конфлікту 1971 року. Внаслідок роботи трибуналу уже страчено усіх п'ятьох лідерів партії "Джамаат-і-Ісламі".

Алі заарештували в 2012 році. За словами прокуратури, під час війни він був одним з командирів пропакистанських загонів. Згодом він створив розгалужений бізнес, зокрема, очолював медіакорпорацію Diganta, а також володів банками, медичними закладами та іншими підприємствами.

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо військовослужбовців російських окупаційних військ, які беруть участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України. ГУР МО при цьому нагадуємо про неминучість покарання за воєнні злочини, що не мають строків давності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-