Північна Корея викрала студента, щоб навчити Кім Чен Ина англійської

Північна Корея викрала студента, щоб навчити Кім Чен Ина англійської

Укрінформ
24-річний студент коледжу Девід Снеддон, який зник у 2004 році в Китаї, був викрадений урядом Північної Кореї для того, щоб той викладав англійську мову для  Кім Чен Ина.

Про це повідомляє Independent.

«24-річний Девід Снеддон вважався мертвим після того, як зник у провінції Юньнань на заході Китаю. Поліцейські повідомили, що студент одного з університетів Юти ймовірно потонув у річці 14 серпня 2004 року, проте тіло вони не знайшли», - йдеться у повідомленні.

У середу, 31 серпня, Yahoo News Japan повідомили про те, що Снеддон був помічений у Північній Кореї, де він, як вважають, мешкає.

Повідомляється, що він працює вчителем англійської мови, в нього є дружина і двоє дітей.

Держдепартамент США оголосив, що вони почнуть пошуки Снеддона в Північній Кореї.

Чой Сун-Йонг, який очолює "Об'єднання членів сімей викрадених", повідомив, що Снеддон був насправді викрадений північнокорейськими оперативниками і працював репетитором з англійської мови для Кім Чен Ина, який тоді був спадкоємцем диктатури в країні.

Батьки Снеддона, Рой і Кетлін, ніколи не вірили в офіційну версію смерті сина. Знаючи репутацію Північної Кореї стосовно викрадення іноземців, вони вважали, що спецслужби зацікавились їхнім сином через його знання корейської мови, яку він використовував свого часу як місіонер мормонів у Південній Кореї.

Протягом 12 років Снеддони постійно зверталися до американських чиновників з проханнями розслідувати зникнення їхнього сина. "Ми просто знали у серці, що він живий, тому ми повинні були продовжувати боротьбу", - сказала пані Снеддон Deseret News Utah.

Представники штату Юта раніше закликали Конгрес розслідувати обставини зникнення Снеддона, і підтвердити, чи справді він був викрадений Північною Кореєю.

"Дані показують, що є ще багато невирішених питань щодо зникнення Девіда", - заявив представник комітету з розвідки палати представників США Кріс Стюарт. "Сім'я Девіда заслуговує отримати відповіді на ці питання, і поки ми не знайдемо їх, я буду продовжувати закликати Державний департамент вживати всіх можливих заходів задля з'ясування обставин зникнення Девіда", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-