Канада хоче допомогти Китаю покращити імідж

Канада хоче допомогти Китаю покращити імідж

Укрінформ
Зближення із Канадою дозволить Китаю покращити своє сприйняття іноземними партнерами.

Таку думку під час візиту до Пекіну висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У світі існує певна тривога стосовно торгівлі, тривога стосовно Китаю... Канада здатна допомогти Китаю показати себе на міжнародній арені з гарного боку», - сказав Трюдо.

Він пояснив це більшою відкритістю Канади до торгівлі та «міцною дружбою» з Китаєм, яка сягає поколінь.

Трюдо додав, що в нинішньому світі будь-яка успішна економічна стратегія повинна враховувати Китай. «Кожна економічна стратегія, яка ігнорує Китай або розглядає ці цінні відносини не як критично важливі, є не лише короткозорою, але й безвідповідальною», - наголосив глава уряду Канади.

На його переконання, посилення співпраці з Китаєм дозволить Канаді досягти реалізації і власних інтересів. «Міцніші й глибші відносини із Китаєм є важливими, якщо ми прагнемо досягти реалізації власних інтересів: створити у Канаді робочі місця, посилити середній клас та збільшити канадську економіку», - підсумував він.

Зауважимо, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо здійснює свій перший офіційний візит до Китаю у якості глави уряду. Окрім обговорення економічної співпраці та заохочення туризму, як очікується, він порушить перед вищим керівництвом Китаю питання дотримання прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-