Байден розповів, чого «до смерті бояться» в Балтії

Байден розповів, чого «до смерті бояться» в Балтії

Укрінформ
Віце-президент США Джо Байден після відвідування балтійських країн розповів про свої враження від поїздки.

Про це повідомляє DELFI з посиланням на ефір американського ТБ.

"Ніколи не думав, що мені доведеться вирушити в практично терміновий політ, щоб потиснути руки президентам Латвії, Литви і Естонії і сказати їм, що Трамп зі своїми висловлюваннями (про те, що в разі обрання не поспішатиме надавати допомогу при зовнішній агресії - ред.) не представляє ні республіканців, ні демократів", - заявив Байден.

Він пояснив, що під час візиту до Латвії відчув: країни Балтії "до смерті бояться" того, що Росія перетне кордон і піддасть їх анексії, а також того, що кандидат в президенти США Дональд Трамп стане новим главою Сполучених Штатів.

"Трамп заявив, що перевірить, наскільки вони (країни НАТО, - ред.) виконують свої зобов'язання (перед НАТО, - ред.). Він вперше змусив ці країни дійсно стривожитися, чи маємо намір ми виконати дані їм обіцянки", - сказав політик.

Як відомо, Трамп в інтерв'ю газеті The New York Times заявив, що якщо станеться напад з боку Росії на країни Балтії, США повинні будуть обміркувати свої дії. І він, як президент, спочатку повинен буде оцінити, чи виконали ці країни "свої зобов'язання перед нами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-