"Ліві" вийшли на протестні акції в центрі Берліна

Фото
Укрінформ
У Німеччині «ліві» провели відразу кілька протестних акцій у різних центральних районах Берліна.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу, яка стала свідком маніфестації на вулиці Вільгельмштрасе.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: 10 фото

Фото: Ольга Танасійчук/Укрінформ

Учасники Blockupy, переважно люди молоді, влаштували сидячу акцію, повністю перекривши рух по одній із центральних магістралей міста. Втім, люди старші теж не відставали, одного такого, що голосно лаяв поліцейських, негайно забрали в спецмашину. Було заарештоване ще кілька осіб, деякі отримали легкі поранення у сутичках з правоохоронцями.

Як розповів Укрінформу представник поліції (співробітників якої було удвічі більше, ніж демонстрантів), на Вільгельмштрасе протестувальники прибули незаплановано - пришли з Потсдамської площі, що знаходиться неподалік, де акція була схвалена владою. Втім, з 350 осіб дішли до кінцевої мети не всі: поліція доклала зусилля для того, щоб розділити натовп. У повітря був піднятий поліцейський вертоліт.

Гасла у демонстрантів були найрізноманітніші - від «Що нам потрібно - так це комунізм» і «Вже краще бути безробітним, ніж поліцейським» до «Біженці, ласкаво просимо» і «Захищайте людей, а не кордони». Вони постійно скандували: «Антифашисти» і гасло чилійських комуністів «Поки ми єдині, ми непереможні».

Після довгих сперечань учасники акції покинули місце збору, залишивши після себе купу сміття, конфетті та багаточисельні написи на асфальті. Наступною їхньою зупинкою став майданчик перед найбільшим універмагом міста - Mall of Berlin.

Варто відзначити, одночасно проходили акції на Центральному вокзалі, на площі Жандарменмаркт, перед Міністерством фінансів, у Темпельфохе та в деяких інших районах.

За даними прес-секретаря Blockupy Ханни Ербеле, усього в акціях взяли участь кілька тисяч осіб. Увечері організатори обіцяють продовження, включаючи бої подушками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-