У Чечні зник політолог

У Чечні зник політолог

Укрінформ
У Чечні зник політолог Руслан Мартагов. Припускають провину місцевих спецслужб.

Про це повідомили Радіо Свобода джерела в республіці, які побажали залишитися неназваними.

1 вересня Мартагова двічі викликали в міністерство преси Чечні на зустрічі. Вперше - під приводом "проведення інтерв'ю з приводу 90-х років". Після першої зустрічі Мартагов зателефонував рідним і запевнив їх, що з ним все гаразд. Але буквально через півгодини за Мартаговим знову приїхала службова машина. І через деякий час зв'язок з ним пропав.

Мартагов раніше говорив своїм знайомим, що отримує дзвінки з погрозами. "Якщо судити по тому, що останній виклик був засекречений, це могли бути місцеві спецслужби", - повідомляє джерело.

Як відомо, у лютому 2016 на продержавному порталі "Грозний-інформ" вийшла стаття під назвою "Наскільки авторитетна думка політолога Руслана Мартагова?". В ній, зокрема, йшлося, що Мартагов "віддає перевагу відсиджуватися далеко за межами Батьківщини і вести сумбурні розмови про процеси, що відбуваються як в Росії, так і в Чеченській Республіці".

Мартагов відомий як російський письменник чеченського походження, публіцист і політолог. У свій час був прихильником Тимчасового ради Чеченської Республіки (1993-1994 рр..). Спеціальний кореспондент газети "Північний Кавказ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-