Шотландія знов подумує про незалежність. Прем'єр оголосила дебати

Шотландія знов подумує про незалежність. Прем'єр оголосила дебати

Укрінформ
Прем'єр-міністр Шотландії Нікола Стерджен оголосила про початок дискусії про майбутнє країни і звернулася до всіх громадян з проханням долучитися до неї.

Про це повідомляє Reuters

Стерджен зазначила, що національне обговорення дасть змогу оцінити доцільність проведення нового референдуму про незалежність Шотландії.

За її словами, "сейсмічні зміни", які настали після британського голосування за Brexit, вимагають нової дискусії про майбутнє Шотландії.

"Щоб переконатися, що голос кожного в Шотландії звучить у наш час змін, я сьогодні оголошую про початок найбільших в історії Шотландії дебатів про майбутнє", – заявила Стерджен.

Вона уточнила, що під час дебатів потрібно також "розглянути і незалежність Шотландії".

Як відомо, на історичному референдумі у Великій Британії щодо членства країни в ЄС 23 червня за вихід Британії з Євросоюзу проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися, проголосували 48,1%. Зокрема, збереження членства підтримали 62% виборців Шотландії. Після цього перший міністр Шотландії Нікола Стерджен 25 червня заявила, що шукатиме "термінових дискусій" з Брюсселем з метою "захистити місце Шотландії у ЄС".

Фото: GETTY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-