Литва облаштувала місто-муляж для відпрацювання вуличних боїв

Литва облаштувала місто-муляж для відпрацювання вуличних боїв

Укрінформ
У Литві з'явився містечко-муляж. Місцеві військові і партнери по НАТО будуть відточувати в ньому навики ведення бойових дій в міських умовах.

Про це повідомляє информпортал Lsm.lv.

"Під час боїв у місті втрачається технологічна перевага, тому що тут обмежені можливості використання авіації та артилерії. Адже на одній вулиці можуть бути ворожі солдати, а на іншій - союзні", - пояснив необхідність такого "міста" командувач литовської армії Вітаутас Йонас Зукас.

Литовська влада прийняла рішення про будівництво містечка, щоб тут могли тренуватися місцеві солдати і союзники по НАТО. Містечко займає площу приблизно як двадцять футбольних полів. Це перший навчальний комплекс такого розміру у країнах Балтії. Тут солдати вчитимуться захисту і захопленню будівель, а також веденню бою у вуличних умовах. За словами міністра оборони Литви Юозаса Олекаса, будівництво комплексу коштувало приблизно 5 млн євро.

Незабаром аналогічний об'єкт буде і в Латвії. Наприкінці липня Скрундська краєва дума ухвалила очікуване рішення: передати закинуте військове містечко Радянської армії у власність місцевого Міністерства оборони.

Фото: I. Ozola/LR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-