Австралійським військовим хочуть дозволити бити по інфраструктурі

Австралійським військовим хочуть дозволити бити по інфраструктурі "ІДІЛ"

Укрінформ
Уряд Австралії вирішив розширити повноваження військового контингенту своєї країни, що пребуває на Близькому Сході і веде боротьбу проти бойовиків терористичного угрупування Ісламська держава в Сирії та Іраку. 

Про це повідомляє The Guardian.

Прем'єр-міністр Малколм Тернбулл, виступаючи в парламенті привернув увагу до існуючого протиріччя між міжнародними законами ведення бойових дій і австралійським національним законодавством, через що знижується ефективність дій літаків ВПС Австралії, які завдають ударів по терористах. Згідно з діючими австралійськими законами, такі удари можуть завдаватися тільки по тих бойовиках, які безпосередньо і активно беруть участь в бойових діях. Найближчими днями уряд внесе на розгляд парламенту законопроект, який скасовує ці протиріччя.

Малколм Тернбулл також наголосив, що міжнародна коаліція, яка веде боротьбу проти "ІДІЛ", зуміла кардинально змінити ситуацію в свою користь, однак до остаточної перемоги ще далеко, тому Австралія буде залишатися на Близькому Сході «ще якийсь час».

Як пояснив командувач силами оборони (збройними силами) Австралії Марк Бінскін, дії ВПС країни проти "ІДІЛ" досі мали «обмежений характер». Новий законопроект в разі його схвалення парламентом дозволить завдавати ударів в тому числі по «об'єктах інфраструктури "ІДІЛ" та угруповань, які її підтримують».

Лідер опозиційної Лейбористської партії Білл Шортен заявив, що законодавці-лейбористи готові підтримати урядовий законопроект, але хочуть уважно вивчити його деталі перед тим, як він буде поставлений на голосування в парламенті.

Фото:: Dave Hunt/AAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-