Французька контррозвідка оголосила війну Пікачу

Французька контррозвідка оголосила війну Пікачу

Укрінформ
Керівник дирекції захисту об'єктів міністерства оборони Франції (DPID) наказав вжити заходів для «протистояння ризикам» від комп'ютерної гри Pokemon Go!

Копію наказу за підписом контр-адмірала французької контррозвідки Фредеріка Ренодо сьогодні оприлюднило французьке видання Le Canard enchaіnе.

«На сьогодні у кількох будівлях міністерства оборони, в тому числі в зонах підвищеної таємності, приховано віртуальні об'єкти. У зв'язку з цим ризики незаконного проникнення або скупчення людей в безпосередній близькості (до будівель) є реальними», - йдеться у преамбулі «Інструкції для протидії ризикам, зумовленим комп'ютерною грою Pokemon Go!».

Французький адмірал припустив, що під виглядом гравців у Pokemon Go! до будівель міністерства можуть наблизитися зловмисники, щоб зробити фотографії секретних об'єктів. Крім того, наближення гравців може загрожувати «індивідуальній та колективній безпеці працівників міністерства оборони».

Серед заходів протидії адмірал називає заборону використання додатка на військових об'єктах та розташованих поряд із ними, негайне сповіщення служб безпеки та DPID у разі скупчення там людей тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-