Олланд прийняв відставку міністрів економіки та у справах заморських територій

Олланд прийняв відставку міністрів економіки та у справах заморських територій

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд прийняв відставку міністра економіки, промисловості та цифрової економіки Емануеля Макрона та міністра у справах заморських територій Жорж По-Ланжвен.

Про це йдеться в офіційному комюніке Єлисейського палацу.

"Сьогодні президент Республіки прийняв відставку Емануеля Макрона, міністра економіки, промисловості та цифрової економіки, який вирішив цілком присвятити себе своєму політичному руху", - йдеться у заяві.

Глава держави подякував за діяльність чиновника на посту міністра економіки з серпня 2014 року і на клопотання прем'єр-міністра Франції призначив Мішеля Сапена міністром економіки і фінансів.

Крім того, йдеться у заяві, президент Франції прийняв відставку міністра у справах заморських територій пані Жорж По-Ланжвен через її особисті причини. Глава держави подякував за політику, яку вона впроваджувала за межами континентальної Франції з квітня 2014 року, та за клопотанням прем'єр-міністра призначив пані Еруку Барет на цю посаду.

Як відомо, призначення Макрона міністром економіки Франції відбулося 26 серпня 2014 року після відставки Арно Монтебурга. З того часу, амбіційний міністр намагався в уряді провести ряд економічних реформ, шляхом ухвалення так званого "закону Макрона". У результаті спірний закон був ухвалений 10 липня 2015 року завдяки застосуванню урядом так званої статті 49-3 Конституції Франції, яка обгрунтовує правомочність ухвалення законів в окремих випадках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-