У Франції нарахували майже 900 неповнолітніх мігрантів без супроводу дорослих

У Франції нарахували майже 900 неповнолітніх мігрантів без супроводу дорослих

Укрінформ
Кількість неповнолітніх мігрантів без супроводу дорослих у Франції за останні місяці зросла більш ніж удвічі і становила майже 900 осіб.

Молодшому з них ледь виповнилося 10 років, йдеться у дослідженні правозахисної організації France terre d'asile, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Із 24 по 26 серпня 2016 року наш перепис виявив 861 безпритульних неповнолітніх в Кале, в тому числі 627 з них проживає у таборі "джунглі", 202 перебувають у центрі тимчасового прийому, а ще 32 розміщені в жіночому центрі", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники нагадали, що дані останнього, травневого, перепису свідчать про наявність 343 неповнолітніх без супроводу дорослих. За їхніми даними, дітлахи, що жебракують у "джунглях" без батьків та рідних, є вихідцями, зокрема, із Судану, Афганістану, Еритреї та Ефіопії. "Ситуація викликає серйозну тривогу і потребує термінової, постійної підтримки, а також підкреслює нагальну необхідність пошуку рішень, прийнятних для кожного з цих неповнолітніх", - зауважили в організації.

На думку правозахисників, до врегулювання проблеми повинні залучитися міграційні служби Великої Британії, яким належить розшукати на своїй території родичів дітлахів. Франція також мусить надати притулок частині неповнолітніх та опікуватися їхньої долею, переконані в France terre d'asile.

Станом на 19 серпня, за даними префектури департаменту Па-де Кале загальна кількість мігрантів у "джунглях" становила 6,9 тис. осіб.

Сьогодні глава МВС Великої Британії Амбер Радд відмовилася від пропозиції щодо внесення змін до угоди із Францією стосовно прикордонного контролю у Кале. Так, французькі чиновники запропонували створити так звані "гарячі точки" в Кале, де мігранти могли б подати заяву про надання притулку у Великій Британії не перетинаючи протоку Ла-Манш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-