Париж вимагає від Брюсселя припинити

Париж вимагає від Брюсселя припинити "торговельні" переговори зі США

Укрінформ
Париж вимагає від Брюсселя припинення переговорів з Вашингтоном щодо угоди про Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство (TTIP).

Про це заявив державний секретар Франції з питань зовнішньоекономічної діяльності та розвитку туризму Матіас Фекль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це те, чого вимагає Франція: просте і остаточне припинення цих переговорів. Це означає кінець переговорів, не призупинення", - заявив він.

За його словами, він особисто офіційно вимагатиме припинення переговорів наприкінці вересня на зустрічі міністрів торгівлі країн ЄС. "Франція вважає, що не повинно бути жодної зустрічі між представниками ЄС і США щодо укладення торговельної угоди. Переговори щодо TTIP були незрозумілими, США нічого не дають або просто розвалюють переговори", - сказав Матіас Фекль. На його думку, такий стан речей не є діалогом рівноправних партнерів і союзників.

У травні президент Франції Франсуа Олланд заявив, що на даному етапі Франція виступає проти положень угоди Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства між США та ЄС. Заява пролунала на наступний день після того, як Greenpeace закликав до зупинки переговорів. Зокрема, у розпорядженні організації опинилися 248 сторінок документів, підготовлених у рамках TTIP між США і ЄС, згідно з якими існує великий ризик порушення стандартів Євросоюзу у сфері охорони довкілля та охорони здоров'я.

Водночас єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом спростувала можливість зниження стандартів ЄС, назвавши витік у Greenpeace "бурею в склянці".

Як повідомлялося, учасники переговорів по ТТІР виступали за те, щоб досягти угоди, перш ніж президент США Барак Обама залишить свою посаду в січні, але суперечливі питання досі залишаються у центрі перемовин сторін, починаючи від стандартів безпеки харчових продуктів і до підтримки малого бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-