Повстанці відбили у військ Асада стратегічне місто Халфая

Повстанці відбили у військ Асада стратегічне місто Халфая

Укрінформ
Сирійські повстанці захопили місто Халфая у провінції Хама, яке має стратегічне значення і яке раніше контролювалось силами режиму президента країни Башара Асада.

Халфая знаходиться зовсім поруч від дороги, яка з'єднує узбережжя Середземного моря та трасу Алеппо-Дамаск, повідомляє DW.

"Захоплення відбулось в рамках наступу на низку міст на півночі сирійської провінції Хама, більшість населення якої становлять християни та алавіти", - йдеться в публікації.

"Ми зараз очищаємо місто після його звільнення від режиму і маємо у запасі ще декілька сюрпризів", - заявив Абу Кінан, командир групи повстанців Яіш аль-Езза, яка вела бої за місто. Окрім Халфаї, повстанці також захопили кілька навколишніх сіл. Захоплення Халфаї дозволило повстанцям наблизитись до міста Соран - опорного пункту армії Асада, на північ від Хами.

Проурядові сирійські ЗМІ не підтверджують відхід сил режиму з Халфаї та її захоплення повстанцями, проте стверджують, що армія Асада надсилає до міста підкріплення, щоб відновити контроль над ним. Крім того, сирійською авіацією було завдано низку авіаударів по позиціям повстанців, внаслідок чого загинуло декілька десятків осіб.

Сирійський моніторинговий центр за дотриманням прав людини, який підтвердив захоплення міста, стверджує, що внаслідок бомбардувань загинуло 20 повстанців.

Як повідомляє Reuters з посиланням на повстанців та Сирійський моніторинговий центр за дотриманням прав людини, у понеділок, 29 серпня, повстанцям вдалось взяти низку урядових блокпостів на північ від Хами.

Фото: praag.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-