В Австралії почав роботу новий парламент

В Австралії почав роботу новий парламент

Укрінформ
Розпочав роботу 45 федеральний парламент Австралії, сформований за підсумками виборів, що відбулися на початку липня. 

Про це повідомляє прес-служба австралійського парламенту. 

Перемогу на виборах отримала чинна Ліберально-Національна коаліція на чолі з прем'єр-міністром Малколмом Тернбуллом. Однак вона втратила значну перевагу, яку мала в найвищому законодавчому органі країни за результатами виборів 2013 року, і тепер в її розпорядженні мінімально можлива більшість: 76 із 150 місць в палаті представників.

Позиції коаліції в сенаті виявилися ще більш хиткими: у верхній палаті парламенту правлячу коаліцію представлятимуть 30 (із 76) сенаторів. Опозиційна Лейбористська партія отримала в новому сенаті 26 місць, Партія "зелених" - дев'ять, ще 11 сенатських крісел займуть представники інших партій і незалежні політики.

Прем'єр-міністр  Тернбулл напередодні  провів багатогодинну нараду з колегами по коаліції, на якій вирішили вже цього тижня подати на розгляд парламенту щонайменше 25 нових ключових законопроектів. Ці законодавчі ініціативи стосуються скорочення бюджетних витрат, зниження податків тощо.

Глава уряду неодноразово заявляв, що буде готовий йти на компроміс з опозиційними законодавцями, але не з принципових для нього питань. Подібні заяви дали підстави для досить скептичних оцінок багатьох експертів з приводу того, наскільки принциповим зуміє залишатися прем'єр-міністр, оскільки мінімальна більшість голосів у нижній палаті і відсутність більшості у верхній перетворюють проходження ключових пропозицій уряду через парламент у вкрай важке завдання.

Фото: uk.wikipedia.org

Фото: blackberrys.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-