Мексика: начальника поліції звільнили через скандальний рейд проти наркокартелю

Мексика: начальника поліції звільнили через скандальний рейд проти наркокартелю

Укрінформ
Глава федеральної поліції Мексики звільнений на тлі підозр у тому, що поліцейські минулоріч у ході рейду розстріляли щонайменше 22 ймовірних членів наркокартелю на ранчо в штаті Мічоакан.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Про відставку Енріке Галіндо оголосив президент країни Енріке Пенья Н'єто. Він мотивував своє рішення тим, що, залишаючись на своїй посаді, Галіндо міг би перешкодити розслідуванню інциденту.

У травні минулого року неподалік від містечка Тануато в ході перестрілки між представниками влади та членами "Картелю Нового покоління Халіско" були вбиті 42 ймовірні наркоторговці та поліцейський.

Поліція стверджувала, що відкрила вогонь у рамках самооборони, проте велика кількість жертв викликала підозри у Національної комісії Мексики з прав людини. Правозахисники провели розслідування, результати якого були опубліковані раніше в серпні.

Як зазначається в доповіді, поліцейських підозрюють у тому, що вони спалили кілька тіл, ще кілька пересунули і підкинули зброю деяким з убитих на ранчо людей - аби це скидалося на перестрілку.

Крім того, при штурмі був використаний поліцейський вертоліт з кулеметом, який зробив по ранчо близько 4 тисяч пострілів, зазначають у комісії. Правозахисники вважають, що 22 загиблі особи не представляли небезпеки для поліцейських і були вбиті без необхідності.

Сам Енріке Галіндо і національний уповноважений з безпеки країни Ренато Салеса відкидають ці звинувачення і стверджують, що поліцейські застосували адекватну силу проти добре озброєних злочинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-