Еро закликав Росію не згаяти шанс на політичне врегулювання у Сирії

Еро закликав Росію не згаяти шанс на політичне врегулювання у Сирії

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро закликав Росію скористатися нагодою для політичного врегулювання сирійського конфлікту.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню Le Monde.

«Росіяни відіграють визначальну роль у врегулюванні цього (сирійського. – Ред.) конфлікту. Вони запевняють, що хочуть політичного врегулювання і поновлення переговорів у Женеві? Я їм кажу: засудіть (сирійський. – Ред.) режим і припиніть бомбардувати», - сказав Еро.

За його словами, застосування хімічної зброї, якою, згідно з опублікованою 24 серпня доповіддю, режим Асада скористався в 2014 і 2015 роках, є «не лише протизаконним, а й морально неприйнятним, у тому числі для тих, хто підтримує Дамаск». «Росіяни повинні прояснити свою позицію і водночас скористатися цією нагодою, щоб повернутися до політичного врегулювання», - зазначив Еро, підкресливши, що у російського керівництва з'явився хороший шанс вийти з «військової пастки, до якої воно само себе загнало».

Французький міністр вважає, що навіть до публікації доповіді було зрозуміло, судячи з боїв у Алеппо, що у сирійського конфлікту не може бути військового рішення.

Еро нагадав, що взимку 2015-2016 років з'явилися «проблиски надії» на політичне врегулювання, але вони «швидко зникли, тому що сирійський режим зробив вибір на користь сліпих репресій за рахунок підтримки Росії й Ірану». Згодом, зазначив міністр, хаос тільки посилився, а бомбардування російською авіацією «ще сильніше підштовхнули населення на бік екстремістів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-