Соратників Саркозі звинуватили у «путінізації розуму»

Соратників Саркозі звинуватили у «путінізації розуму»

Укрінформ
Перший секретар правлячої Соцпартії (PS) у Франції Жан-Крістоф Камбаделіс звинуватив опонентів з правоцентристської партії «Республіканці» у «путінізації розуму».

Такі висновки він зробив, ознайомившись з книгою свого політичного опонента екс-президента Франції Ніколя Саркозі, яка, на його думку, є «проектом нерівного і авторитарного суспільства», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Путінізація розуму вразила більшу частину французьких правих. Подивіться, наскільки для них Путін є прикладом у справі захисту західних цінностей, подивіться на їхній спосіб протистояти викликам і проблемам: неймовірно жорсткий порівняно з самими проблемами, що стоять перед суспільством», - заявив Камбаделіс на семінарі за участю 300 членів Соцпартії Франції.

За його словами, книжка Саркозі підтвердила цю лінію, яка, по суті, не відрізняється від лінії ультраправих.

Визнавши, що «Захід переживає кризу ідентичності», секретар французької правлячої партії закликав представників «усіх прогресивних сил» прийняти світ таким, яким він є, і працювати на благо.

Як повідомлялося, минулої суботи позицію Саркозі, який в останні місяці веде жорстку риторику щодо «національного питання», розкритикував найпопулярніший у Франції політик - член партії «Республіканці»Ален Жуппе. Він закликав «не підливати олії у вогонь» і припинити протиставляти громадян за вірою і національністю.

Фото: lenta.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-