Фінляндія, Люксембург та Ірландія створили кращі в ЄС житлові умови, Греція - найгірші

Фінляндія, Люксембург та Ірландія створили кращі в ЄС житлові умови, Греція - найгірші

Укрінформ
Фінляндія, Люксембург та Ірландія очолили рейтинг країн-членів ЄС, які створили найкращі житлові умови для населення, найгірша ситуація у Греції.

Франція посіла 10-е місце, Велика Британія – 20-е, йдеться у спільному дослідженні правозахисної організації Фундації аббата П’єра (Fondation Abbe Pierre) та Європейської федерації національних асоціацій, що надають допомогу безхатченкам, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції

«Фінляндія, Люксембург та Ірландія очолили рейтинг країн ЄС, які створили кращі житлові умови. Така тенденція у цих країнах спостерігається завдяки падінню цін на нерухомість та як наслідок перегляд (у бік зниження) контрактів по банківських іпотечних кредитах, а також впровадженню ефективної стратегії розбудови соціального житла», - йдеться у дослідженні.

Дослідники зазначили, що рейтинг складено на основі даних Євростату щодо вартості житла, заборгованості домашніх господарств щодо платежів, енергоефективності житла, показників перенаселеності й антисанітарії.

Згідно з даними документу, Франція піднялася на два місця порівняно з 2015 роком, «завдяки своїй системі забезпечення соціального житла та житловим субсидіям для домашніх господарств». На відміну від Франції, Велика Британія втратила вісім місць і знаходиться на 20-й позиції, «особливо через скорочення бюджету на житлову допомогу». На 28-му і останньому місці опинилася Греція у зв’язку з «жахливою соціальною ситуацією, яка ілюструє наслідки програм жорсткої економії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-