Російському генконсульству в Торонто відмовили у приміщенні

Російському генконсульству в Торонто відмовили у приміщенні

Укрінформ
Канадська компанія відмовилася продовжувати договір оренди приміщення із генконсульством Росії в Торонто.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у зв’язку із цим російське диппредставництво у Торонто припиняє свою роботу на невизначений період часу.

"Генеральне консульство Російської Федерації у м. Торонто інформує, що у зв’язку із непродовженням канадською стороною угоди оренди і необхідністю переїзду генконсульства у нове приміщення, з 10 жовтня 2016 тимчасово припиняється прийом громадян", - йдеться у повідомленні на сайті дипустанови.

При цьому російська діаспора Канади висловила своє невдоволення через відсутність у Торонто місця для вияву протесту проти дій Росії. "Хочемо висловити свій сум з приводу того, що генконсульство РФ у Торонто припиняє свою роботу, оскільки багато людей не матимуть, де висловити свій гнів з приводу незаконних дій уряду Росії. Сподіваємося, що ситуація вирішиться найближчим часом і територія навколо нового приміщення буде достатньо великою, оскільки нинішня площа часто не вміщає усіх, хто хоче долучитися до протесту", - повідомили в організації "Канадці за демократію в Росії", яка об’єднує переважно вихідців із РФ.

Нагадаємо, відносини між Оттавою та Москвою загострилися після викриття у 2011 році російського шпигуна в канадській армії. З початком агресії РФ в Україні, Канада послідовно відмовлялася від зустрічей із усіма представниками Кремля навіть за участі інших сторін. Колишньому прем’єру Канади належить відома фраза: "Забирайтеся геть з України!", сказана ним президенту РФ Володимиру Путіну під час зустрічі G20 у Австралії в 2014 році. Того ж року Канада навіть вислала з країни одного з військових аташе посольства РФ на прізвище Безлер та відмовила в отриманні акредитації кільком іншим російським дипломатам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-